Jij bent van het gesprek voeren. En deinst niet terug bij een moeilijke start. Want iedereen verdient een eerlijke frisse start, of misschien wel meer. Dit ontdek je door om dát gesprek te voeren waar het om draait. Vertrouwen winnen en samen de stip op de horizon zetten. Voor dé Rotterdammer, die klaar is voor de toekomst.

De opdrachtgever;

De opdrachtgever betreft de gemeente Rotterdam. Het Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling stimuleert ontplooiing van talent. We gaan uit van de kracht van de Rotterdammers. Het streven is dat iedereen zijn talent ontwikkelt, leert en/of werkt, maatschappelijk actief is als leren of werken niet kan en zorgt voor de eigen gezondheid. Sport, cultuur, onderwijs en basale zorg dragen daaraan bij. We bieden (intensieve) hulp en ondersteuning als dat nodig is. Dat doen we in opdracht van het stadsbestuur en samen met maatschappelijke partners.

De afdeling

Je werkt dedicated in een of meerdere wijkteams, waarbij Toeslagen010 de professionele thuisbasis is binnen de afdeling Gemeentelijke Inzet & Projecten. Je werkt samen met andere professionals in de wijkteams en in het wijknetwerk. Er is veel mogelijkheid voor collegiaal overleg, intervisie en casusbespreking.

De functie;

De Gemeente Rotterdam organiseert een gemeentelijk vangnet voor de ouders die gedupeerd zijn geraakt door de toeslagenaffaire. De motie ‘Een frisse en eerlijke start’ is hiervoor het uitgangspunt. En dit is ook waar jij blij van wordt als Wijkcoach Toeslagen. De doelgroep waar jij je op gaat richten zijn ouders die gedupeerd zijn geraakt door de toeslagenaffaire. Deze doelgroep is vaak wantrouwend tegenover lokale en landelijke overheidsinstanties. Ook hebben zij te maken met zwaardere financiële- en andere (multi-)problematiek waardoor veelal intensievere en langduriger begeleiding dan gemiddeld nodig is. Dit vraagt om een specifieke aanpak in begeleiding, casusregie en additionele financiering van maatwerkvoorzieningen die niet in alle gevallen binnen de reguliere kaders vallen. Denk bijvoorbeeld aanvragen van specialistische juridische ondersteuning, schuldhulpverlening en bemiddeling met schuldeisers en niet in de laatste plaats de Belastingdienst. Daarbij ben je het vaste aanspreekpunt voor de gedupeerde ouders waarbij je op een empathische manier casusregie voert.

De fases van de werkwijze zijn globaal:

 • Intakegesprekken met gedupeerde ouders waarbij je een plan van aanpak opstelt;
 • Hulp- en dienstverlening aan de gedupeerde ouders;
 • Tijdens de ondersteuning ben jij de casusregisseur en doe jij waar je goed in bent; hulpverlening bieden aan de gedupeerde ouders, samenwerken met interne en externe partijen in een politiek gevoelig klimaat.

Wat wordt er van jou verwacht?

Rotterdammers ondersteunen om weer grip te krijgen op hun eigen leven. Dit is waar jij blij van wordt. Door je ervaring en opleiding kan je goed inschatten welke ondersteuning de burger nodig heeft. Geduldig verken je de situatie en benader je de burger met een empathische en sociale instelling. Je bent een hulpverlener en kunt goed omgaan met conflictsituaties en weerstand. Doordat jij je hoofd koel houdt, blijft voor jou de situatie overzichtelijk en sta je stevig in je schoenen. Je wint vertrouwen door op een resultaatgerichte en projectmatige manier te werken, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Je werkt in een dynamische omgeving waarbinnen jij je proactief opstelt en meewerkt aan de voortdurende doorontwikkeling. Jij kunt jezelf een spiegel voor houden en staat open voor feedback. Je bent daarnaast vaardig in het snel eigen maken van nieuwe (computer) systemen.

Eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo-bachelor opleiding;
 • Je hebt minimaal één jaar werkervaring in het werken met meervoudige en complexe casuïstiek (denk aan GGZ, schulden, etc.) op meerdere leefgebieden, in de afgelopen 3 jaar;
 • Je hebt kennis van sociale voorzieningen;
 • Je hebt werkervaring met het opstellen van een plan van aanpak voor de uitvoering van een hulpverleningstraject;
 • Je hebt minimaal één jaar aantoonbare werkervaring waarbij je verschillende gesprekstechnieken hebt ontwikkeld (denk aan motiverende gesprekstechnieken, emanciperende gesprekstechnieken, en trauma sensitieve technieken etc.).

Wensen

 • Je hebt een afgeronde hbo-bachelor opleiding met kennis van hulpverlening, bijvoorbeeld in één van de volgende richtingen:
 • Social Work;
 • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening;
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening;
 • Sociaal Juridische Dienstverlening.
 • Je hebt affiniteit met stress sensitieve hulp- en dienstverlening, dit blijkt uit nevenactiviteiten, stage en/of persoonlijke ervaring;
 • Je hebt minimaal één jaar werkervaring in de functie van sociale bewind voering opgedaan in de afgelopen 3 jaar;
 • Je hebt ervaring in het werken met trauma hulpverlening.

Het aanbod;

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

 • Werklocatie: Gemeentelijke locaties in de wijk;
 • Startdatum: Zo snel mogelijk, naar verwachting begin augustus 2024;
 • Aantal uren: 32 – 36 uur per week;
 • Duur opdracht: 12 maanden;
 • Verlengingsoptie: Ja, namelijk 2 x 6 maanden;
 • ZZP: Nee, geen mogelijkheid.

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag aan de slag bij de Gemeente Rotterdam? Dan zien wij graag jouw Curriculum Vitae tegemoet. Deze kun je mailen naar; info@selectvitae.nl

Merel Majoor is contactpersoon voor deze functie en staat jou graag te woord. Je kunt haar bereiken op het nummer; 06-27124886.

! Let op, de sluitingsdatum voor deze vacature is 15 juli;