Voor onze opdrachtgever, een hotelketen met internationale allure, te Den Haag zijn wij op zoek naar een Sous Chef.

Als Sous Chef ben je een rots in de keukenbranding en zie je samen met de Chef-kok toe op de dagelijkse aansturing en uitvoering van de keuken. Je hebt energie, enthousiasme en passie voor twee en kan anderen hierin meenemen. Je bent net zo goed met je koksmes als met je rekenmachine en behalve recepten heb je ook een koksdiploma op zak. Daarnaast is (enige) ervaring in een leidinggevende functie in een (hotel)keuken van groot belang. Dit aangezien de verantwoordelijkheden die deze functie met zich meebrengen groot zijn:

  • Bij afwezigheid van de Chef ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de keuken;
  • Je bent de sparringpartner van de Chef-kok bij het aanpassen van de kaart, recepten en het calculeren van prijzen van nieuwe of aangepaste gerechten.Eigen inbreng, initiatief en creativiteit zijn hierbij van groot belang;
  • Jij bent verantwoordelijk voor het maken van de personeelsroosters en de vakantieplanningen;
  • Je draagt zorg voor de dagelijkse bestellingen bij diverse leveranciers en controleert de binnengekomen producten;

A la carte restaurant, banqueting en roomservice …. alles komt uit een en dezelfde keuken en daarbij streef je naar het hoogst haalbare niveau. De gerechten gaan zonder jouw goedkeuren de keuken niet uit!

Je inspireert, coacht en motiveert de keukenbrigade- en het stewarding team om er iedere dag vol voor te gaan en de lekkerste gerechten mee te geven aan de gast.

Naast al je leidinggevende kwaliteiten die je optimaal benut vind je het erg prettig om zelf waar nodig operationeel mee te werken op de keukenvloer. Tientallen komkommers julienne snijden, een Ceasar salade maken of een mooi stukje vlees medium grillen voor de gast. Jij draait je hand er niet voor om.

Solliciteren op deze functie? Wij gaan graag het gesprek met je aan. Alvorens ontvangen wij graag je Curriculum Vitae info@selectvitae.nl