Weet jij met jouw enthousiasme potentiële werknemers te vinden en binden voor een nieuwe uitdagende baan? Ben jij in staat om te connecten met (aanstormend) financieel talent?  Zoek dan niet verder en ga aan de slag bij onze opdrachtgever in Zuid-Holland!

De opdrachtgever;

De opdrachtgever is gevestigd in Zuid-Holland. Vanuit een centraal kantoor biedt de klant regionaal oplossingen voor (fiscaal) advies en accountancy aan. Er wordt een zo compleet mogelijke dienstverlening aangeboden aan de cliënten, waarbij meedenken en vooruitdenken, naast de basis van fiscale verplichtingen, kenmerkend is voor deze klant.

De opdrachtgever is multidisciplinair vertegenwoordigd; naast accountancy, focust deze klant zich ook op het aanbieden van dienstverlening voor personeelszaken, Legal, en groei. Voor elke discipline zijn betrokken en professionele medewerkers de basis van deze organisatie. Van elke collega wordt er verwacht dat je waardevolle inbreng levert en met jouw collega’s spart over vraagstukken. De organisatie past haar expertise toe op klanten uit zeer uiteenlopende branches (van Bouw & Installatietechniek tot Horeca).

De opdrachtgever houdt nauwlettend de nieuwe ontwikkelingen in de gaten en is een kei in deze te vertalen voor haar cliënten. Middels blogs en (online) kennisbijeenkomsten delen ze maar al te graag de nieuwe bevindingen. In plaats van ellenlange rapporten, voorziet deze opdrachtgever klanten van duidelijke adviezen en input over organisatievraagstukken.

De functie;

In de basis ben jij verantwoordelijk voor het benaderen van nieuwe potentiële collega’s voor een uitdagende rol bij deze financiële opdrachtgever. De opdrachtgever heeft de afgelopen jaren al een flinke groei doorgemaakt, deze groei kan alleen doorgezet worden als de juiste talenten worden aangetrokken en behouden. Je zal veel samenwerken met de Senior Recruiter, waarmee je ook de recruitmentbehoefte afstemt.

Daarnaast zorg jij voor:

  • Het persoonlijk en proactief benaderen van geschikte kandidaten via verschillende (online) kanalen;
  • Indien er een talent gevonden wordt, onderhoudt je actief het contact;
  • Het inplannen van interviews met de Senior Recruiter
  • Het uitdenken en uitwerken van nieuwe recruitmentinitiatieven;
  • Het uitschrijven van vacatures samen met de afdeling Communicatie;
  • Het online aanbieden van vacatures;
  • Het samenstellen van meerdere talentpools met nieuwe potentiële medewerkers;
  • Het analyseren van data om recruitmentactiviteiten te monitoren.

Wat vragen wij van jou?

Jij….

… hebt een afgeronde HBO-opleiding.

… hebt affiniteit met financiële dienstverlening.

… beheerst Nederlands uitstekend.

… staat bekend om jouw enthousiasme en proactiviteit.

… beschikt over een creatieve mindset.

… hebt aantoonbare ervaring op het gebied van (boolean) searches door eerdere stage- en/of werkervaring.

Het aanbod;

De salarisindicatie voor de rol als Talent Recruiter is marktconform en wordt in overleg aangeboden. Vanwege de huidige situatie omtrent corona worden de werkzaamheden vanaf huis uitgevoerd; de opdrachtgever voorziet iedere werknemer van de juiste tools om de thuiswerkplek zo aangenaam mogelijk te maken. Er is een traject voor loopbaan coaching om zo het beste uit jezelf naar boven te halen. Daarnaast biedt de opdrachtgever ook een pensioenregeling en geruime vakantiedagen aan per jaar. Flexibele werktijden worden bij deze werkgever ook bemoedigd.

Herken jij jezelf in dit profiel en weet jij zeker dat jij dé Talent Recruiter bent die ik zoek , dan zien wij graag jouw Curriculum Vitae tegemoet. Deze kun je mailen naar; info@selectvitae.nl.

Lilian Vijver is contactpersoon voor deze functie en staat jou graag te woord. Je kunt haar bereiken op het nummer; 06-15284068.