Jij bent van buiten, en buiten is van ons allemaal! Door jouw gedreven houding, weten de inzamelchauffeurs steeds beter gebruik te maken van het vulgraadsysteem in de containers. Hierdoor weten we de stad schoon te houden voor iedereen die hier komt, woont, en werkt.

De opdrachtgever;

De opdrachtgever betreft de Gemeente Rotterdam. Stadsbeheer houdt de Rotterdamse buitenruimte in vorm. Wij zorgen ervoor dat de stad een fijne, veilige en schone stad is om in te wonen, werken en recreëren. We werken gebiedsgericht, met oog voor het ritme van de stad en samen met de Rotterdammers!

Je staat er misschien niet bij stil, maar de zorg voor de Rotterdamse buitenruimte gaat 24 uur per dag door. Er zijn namelijk talloze wegen die begaanbaar moeten blijven, bruggen die open en dicht moeten gaan en lantaarnpalen die moeten werken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over onderwerpen zoals boomverzorging, het reinigen van de stad of het beheer van gemeentelijke begraafplaatsen. Dit doen we allemaal op een zo slim, efficiënt en duurzaam mogelijke manier. Met één doel voor ogen: een nette, schone en veilige stad voor iedereen.

Vakmanschap vinden we belangrijk, gericht op het beste resultaat op straat. Efficiënt, duurzaam en innovatief. Altijd de verbinding zoekend met de behoefte van Rotterdammers, bedrijven en bezoekers. Daar wordt Rotterdam zichtbaar beter van!

De afdeling

Afdeling Inzameling van Schone Stad zorgt voor de inzameling van het afval van de Rotterdamse huishoudens. Dan doen we door de huiscontainers en wijkcontainers te legen, grofvuil op afspraak op te halen. En Rotterdammers kunnen ook op een van de zeven milieuparken terecht om hun grofvuil en bruikbare spullen te brengen. Voorheen noemden we dat afval, maar tegenwoordig zien we overal goud op straat. Grondstoffen die kunnen worden hergebruikt of getransformeerd naar andere waardevolle spullen. We gebruiken sensoren in ondergrondse containers en slimme route software. Zo werken we er hard aan om steeds meer digitaal en efficiënter te werken.

Op de afdeling werken zo’n 200 medewerkers. Je werkt samen met en voor collega’s van zowel de staf als de uitvoering.

De functie;

Gemeente Rotterdam is sinds een aantal jaren aan het werk met het vulgraadsysteem in de containers. De sensoren en het beeld dat zij geven is in de afgelopen jaren flink verbeterd en inmiddels zijn die gegevens erg accuraat geworden. Door alle veranderingen in het systeem is het echter niet altijd duidelijk voor de inzamelchauffeurs wat we wel en niet kunnen aflezen of hoe het precies werkt. Dit leidt tot frustratie en miscommunicatie. Met het systeem omgaan op kantoor is heel anders dan ermee werken in de stad.

Als interne communicatieadviseur zorg jij ervoor dat de chauffeurs een goed beeld krijgen van de mogelijkheden binnen het vulgraadsysteem, en hoe ze hier op een structurele manier in kunnen werken. Verder zorg jij ervoor dat de praktijkervaring die zij op doen, terugvertaald wordt naar het team dat de vulgraaddata analyseert. Zo kunnen continue verbeteringen aangebracht worden. Om dit te bereiken, zorg jij ervoor dat er op een duidelijke en constructieve manier feedback gegeven kan worden. Het is hierin belangrijk dat de chauffeurs daarna het gevoel hebben dat hier ook echt iets mee gebeurt en dat hun input waardevol is, zodat ze feedback blijven geven op lange termijn.

Concreet ben jij bezig met de volgende taken:

o Inzichtelijk maken welke prioriteiten en belangen er liggen bij zowel de chauffeurs als bij de mensen die de data analyseren;

o Een trainingsmethode voor het vulgraadsysteem creëren die aansluit op de behoeftes en vaardigheden van de chauffeurs die gemakkelijk uit te voeren is bij nieuwe chauffeurs;

o Een feedbacksysteem verbeteren of creëren waarbij de chauffeurs gemakkelijk praktijkervaringen kunnen delen met de het team dat de vulgraaddata analyseert;

o Mogelijke obstakels voor de communicatie in kaart brengen tussen diverse afdelingen;

o Mogelijke oplossingen aandragen die deze communicatie zouden verbeteren;

o Collega’s zoals teamleiders en planners meenemen in deze ontwikkeling en ook zorgdragen dat zij zich gehoord voelen en het verhaal kunnen vertellen.

Door jouw inzet zal er meer draagvlak zijn bij de chauffeurs over het vulgraadsysteem, zal het systeem gebruiksvriendelijker en zal er minder miscommunicatie ontstaan tussen afdelingen. Dit zorgt voor meer rust in de organisatie en meer werkplezier.

Wat wordt er van jou verwacht?

Als interne communicatieadviseur ben jij een kei in het ontwikkelen van communicatiemiddelen richting inzamelchauffeurs. Jij zorgt ervoor dat de chauffeurs een goed beeld hebben bij het vulgraadsysteem in de containers. Jij hebt oog voor hun behoeftes, en anticipeert op de wensen en eisen van andere. Hier speel je op in. Verder luister je goed, en denkt altijd in oplossingen. Je bent echt een creatieve denker, en weet mandaat te creëren waar dit eerst nog niet was. Het mag duidelijk zijn dat je een doorzetten bent, en je hard maakt voor het beoogde resultaat. Verder ben je communicatief vaardig en weet je makkelijk ideeën over te dragen op anderen. Je gebruikt duidelijke taal en past de inhoud van het onderwerp aan op de doelgroep.

Eisen

– Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding;

– Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met het opstellen van communicatie plannen gericht op zowel het operationele als bestuurlijke niveau. Dit blijkt uit jouw CV en het verificatiegesprek;

– Je hebt minimaal 6 maanden ervaring met het inhoudelijk opzetten van trainingen en het geven van trainingen;

– Je hebt minimaal 6 maanden ervaring met het schrijven van analyses en evaluaties voor verschillende doelgroepen. Dit blijkt uit jouw CV en het verificatiegesprek.

Wensen

– Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van gedragsbeïnvloeding, marketing of communicatie;

– Je hebt minimaal 1 jaar ervaring heeft met het afhandelen van klachten en het voeren van weerstand gesprekken;

– Je hebt minimaal 1 jaar ervaring binnen een gemeentelijke organisatie met meer dan 100.000 inwoners;

– Je hebt kennis van vulgraadsystemen.

Het aanbod;

Werken voor de Gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Een stad met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Ze bieden je ruimte en kansen om de stad en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

• Werklocatie: Kleinpolderplein 3-5;

• Thuiswerkbeleid: Voor de uitvoering van deze rol is een fysieke aanwezigheid benodigd. Thuiswerken is voor een gedeelte van de werkweek mogelijk, maximaal 2 dagen;

• Startdatum: 1 juli 2022;

• Aantal uren: 36 uur per week;

• Duur opdracht: t/m 31 december 2022;

• Verlengingsoptie: 1 x 3 maanden;

• Geschikt voor ZZP’ers: Nee;

• Afwijkende werktijden: Niet van toepassing;

• Datum sollicitatiegesprek: De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 21 of 22.

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag aan de slag als Interne Communicatieadviseur? Dan zien wij graag jouw Curriculum Vitae tegemoet. Deze kun je mailen naar; merel@selectvitae.nl

Merel Majoor is contactpersoon voor deze functie en staat jou graag te woord. Je kunt haar bereiken op het nummer; 06-27124886.

! Let op, de sluitingsdatum voor deze vacature is 23 mei 2022;