Cluster Bestuurs- en Concernondersteuning

Jij bent van leidinggevenden en medewerkers adviseren op gebied van HRO: Human Resources en Organisatie. Als Adviseur HRO adviseer je gevraagd én ongevraagd het lijnmanagement op alle voorkomende HR-vraagstukken. Daarnaast kunnen HR-adviseurs betrokken zijn bij diverse projecten, zoals organisatieveranderingen, personeelsgesprekken, Strategische Personeelsplanning, DIG (Diversiteit, Inclusie & Gelijkwaardigheid), etc. waarbij ze ondersteuning bieden op het gebied van personeelsmanagement en -beleid.

De opdrachtgever;

De opdrachtgever betreft de Gemeente Rotterdam. Je komt te werken als HR Adviseur bij HRO-advies in het team dat het Sociale Domein ondersteunt. Je hebt 30 collega’s in je HR-team en hebt tweewekelijks een teamoverleg. Tevens heb je periodiek overleg met het “subteam” van de afdeling die je adviseert, waar clusterbrede onderwerpen en ontwikkelingen worden besproken.

Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO) is de Haarlemmerolie van de gemeentelijke organisatie. Wij zorgen ervoor dat ruim 14.000 collega’s en het college van burgemeester en wethouders elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen voor de stad. We worden vaak de backbone van de gemeentelijke organisatie ‘het concern’ genoemd, in de praktijk is dat misschien zo, maar wij hebben slechts een bescheiden rol. Het zijn onze collega’s van andere organisatieonderdelen die wij in de schijnwerpers willen zetten zodat de stad op hen kan rekenen.

BCO is misschien wel de meest diverse club van het concern. Bij ons lopen advocaten, accountants, inkopers en IT’ers rond, maar ook loopbaancoaches, recruiters, evenementenorganisatoren, nieuwsmakers, bestuursvoorlichters en communicatieadviseurs. Samen vormen we de staforganisatie van de gemeente Rotterdam. Adviseren en faciliteren zit in ons DNA. Waar nodig innoveren we of stropen we de mouwen op en helpen we een handje mee. Wij zijn dus van heel veel en dat maakt het zo spannend om voor BCO te werken. Je werkt bij ons letterlijk in de haarvaten van de organisatie.

Concreet gaan wij over:

–              juridische, financiële en personeelszaken

–              communicatie en bestuursvoorlichting

–              leveranciersnetwerken en inkoopcontracten

–              persoonlijke ontwikkeling en carrièrebegeleiding

–              huisvesting en onderzoek

–              ondersteunen en adviseren van het bestuur (B&W)

De functie;

Als HR Adviseur adviseer je leidinggevenden en de medewerkers bij de toepassing van de instrumenten, processen en rechtspositionele aangelegenheden en verwijst daar waar mogelijk door naar andere onderdelen van HRO. Je kan worden ingezet binnen het hele concern Rotterdam, maar zal in eerste instantie binnen het Sociale Domein worden ingezet.

Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd de teamleiders, teammanagers en afdelingshoofden van de betreffende organisatieonderdelen;
 • Je doet voorstellen met betrekking tot personele en organisatie-gerelateerde aangelegenheden op operationeel en tactisch niveau;
 • Je voert overleg met de Tactisch- & Strategisch Business Partners over de voortgang van de afgesproken HR-dienstverlening;
 • Je signaleert en adviseert daar waar nodig over verbeteringen en stemt inhoudelijk af met de Tactisch Business Partner;
 • Indien gewenst, adviseer en neem je deel aan het managementteam (MT) binnen het betreffende organisatieonderdeel;
 • Je hebt periodiek afstemmingsoverleg met je Teamleider over functioneren, workload en ontwikkeling.

Wat wordt er van jou verwacht?;

Als resultaatgerichte HR Adviseur staat klantgerichtheid bij jou hoog in het vaandel. Je weet goed samen te werken met je collega’s, maar ook zelfstandig werken is voor jou niet onbekend. Jij voelt precies aan wie of wat er nodig is op elk moment in het proces. Je hebt stevige adviesvaardigheden en met de nodige overtuigingskracht weet jij als geen ander de afdelingen aan je te binden. Tot slot beschik je over een analytisch vermogen en ben je communicatief vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als HR Adviseur, opgedaan in de afgelopen 5 jaar;
 • Je hebt werkervaring in een grote organisatie met minimaal 1.000 medewerkers.

Wens

 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van HR;
 • Je hebt kennis van en ervaring met HR-systemen, bijvoorbeeld ADP;
 • Je hebt ervaring als HR Adviseur binnen een gemeente;
 • Je hebt ervaring binnen het sociaal domein.

Het aanbod;

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

• Werklocatie: Wilhelminakade 179, Rotterdam
• Thuiswerkbeleid: In het kader van Anders Werken wordt plaats- en tijdonafhankelijk gewerkt. Voor het vergaderen en digitaal ontmoeten wordt er gebruik gemaakt van MS Teams. Wanneer fysieke aanwezigheid benodigd is vindt dit voornamelijk plaatst op een gemeentelijke locatie waar de ondersteunde afdeling werkt.
• Startdatum: Z.s.m., naar verwachting eind juli 2024
• Uren per week: 36 uur
• Duur opdracht: 6 maanden
• Verlengingsopties: 2 x 3 maanden

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag aan de slag bij de Gemeente Rotterdam? Dan zien wij graag jouw Curriculum Vitae tegemoet. Deze kun je mailen naar; info@selectvitae.nl

Dominique Strack is contactpersoon voor deze functie en staat jou graag te woord. Je kunt haar bereiken op het nummer; 06-27124886 of via Dominique@selectvitae.nl.

! Let op, de sluitingsdatum voor deze vacature is 12 juli;