Jij bent van het toezicht houden op de stad Rotterdam. Door jouw aanwezigheid zorg je voor een veiliger Rotterdam voor alle mensen die in Rotterdam wonen, werken of langskomen Je houdt je bezig met kleine criminaliteiten, alledaagse ergernissen en andere vormen van overlast en overtredingen.

De opdrachtgever;

De opdrachtgever betreft de Gemeente Rotterdam. Stadsbeheer houdt de Rotterdamse buitenruimte in vorm. Wij zorgen ervoor dat de stad een fijne, veilige en schone stad is om in te wonen, werken en recreëren. We werken gebiedsgericht, met oog voor het ritme van de stad en samen met de Rotterdammers! Je staat er misschien niet bij stil, maar de zorg voor de Rotterdamse buitenruimte gaat 24 uur per dag door. Er zijn namelijk talloze wegen die begaanbaar moeten blijven, bruggen die open en dicht moeten gaan en lantaarnpalen die moeten werken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over onderwerpen zoals boomverzorging, het reinigen van de stad of het beheer van gemeentelijke begraafplaatsen. Dit doen we allemaal op een zo slim, efficiënt en duurzaam mogelijke manier.  Met één doel voor ogen: een nette, schone en veilige stad voor iedereen.

Het cluster stadsbeheer waar men werkzaam is bestaat uit ongeveer 80 medewerkers in de uitvoering. Daarbuiten heeft elk cluster een manager handhaving, managementassistente , gebied coördinator,  2 senior teamleiders, 4 teamleiders en een algemeen stafmedewerker.

De medewerkers in de uitvoering houden zich vooral bezig met handhaving op kleine criminaliteiten, alledaagse ergernissen en andere vormen van overlast en overtredingen in hun aangewezen gebied.

De medewerkers in de handhaving leveren ook een bijdrage aan de doelstellingen van Stadsbeheer op het gebied van schoon, heel, veilig en bereikbaar middels onderstaande generieke eindresultaten:

  • Toezicht, controle en signalering;
  • Gastheerschap;
  • Interveniëren en sanctioneren;
  • Administratieve organisatie.

De functie;

De functie handhaver kan bestaan uit één van de taakaccenten op het gebied van toezicht, beheer en handhaving. De handhaver fungeert als gastheer voor gebruikers van de buitenruimte, staat hen te woord en biedt hulp in geval van vragen en problemen. Door zijn aanwezigheid houdt de handhaver burgers af van sociaal hinderlijk gedrag: kleine criminaliteit, alledaagse ergernissen en andere vormen van overlast en overtredingen. Optreden kan zowel binnen het strafrecht als het bestuursrecht en diverse overige wettelijke kaders. De taken variëren van preventie (zichtbaar zijn, informeren, voorkomen, aanspreken, waarschuwen) tot repressie (opmaken proces-verbaal/bestuurlijke rapportage ten behoeve van sanctionering of herstelmaatregelen). Enkele voorbeelden van wetgeving waaruit deze handhavingstaken voortvloeien zijn: Gemeentewet, Wet op de identificatieplicht (WID), Algemene wet bestuursrecht, Wet op Economische Delicten (WED), Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersdelicten (WAHV), Algemene Plaatselijke Verordening (APV), Afvalstoffenverordening (ASV).

De handhaver levert met zijn inzet altijd een bijdrage aan de doelstellingen van Stadsbeheer op het gebied van schoon, heel, veilig en bereikbaar middels onderstaande generieke eindresultaten:

  • Toezicht, controle en signalering;
  • Gastheerschap;
  • Interveniëren en sanctioneren;
  • Administratieve organisatie.

Voor de uitvoering van deze functie is een BOA Akte verplicht, hierdoor is het noodzakelijk dat je 18 jaar of ouder is.

Wat wordt er van jou verwacht;

Als handhaver voor de gemeente Rotterdam voldoe je aan onderstaande competenties:

Resultaatgerichtheid
De mate waarin de persoon actief gericht is op het behalen van resultaten en doelen en bereid is zijn handelen aan te passen bij te verwachten afwijkende resultaten. Deze competentie wordt beoordeeld op basis  van de resultaatgebieden in de functiebeschrijving.

Samenwerkingsgerichtheid
De mate waarin de persoon actief bijdraagt aan een gezamenlijk resultaat, ook wanneer er geen direct eigen functioneel of persoonlijk belang aanwezig is.

Integriteit
De mate waarin de persoon op consistente wijze algemeen aanvaarde sociale en ethische normen in woord en gedrag weet te handhaven, erop aanspreekbaar is en anderen hierop kan aanspreken.

Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid en assertiviteit
De mate waarin de persoon zich helder en vlot verwoordt,
en op een tactvolle en effectieve wijze te reageren op behoeften en gevoelens van anderen.

Omgevingsbewustzijn

De mate waarin de persoon laat blijken goed geïnformeerd te zijn over maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen en deze kennis effectief benut voor de eigen functie of organisatie

Oordeelsvorming

De mate waarin de persoon in staat is gegevens en mogelijke handelwijzen tegen elkaar af te wegen en tot realistische beoordelingen te komen

Klantgerichtheid

De mate waarin de persoon luistert en waar mogelijk tegemoetkomt aan de (on-)uitgesproken wensen van de klant/gebruiker, hiernaar handelt en daarbij prioriteit geeft aan servicebereidheid en klanttevredenheid

Professioneel optreden

De mate waarin de persoon in staat is om zich toepasselijk en correct te gedragen en de afdeling en de organisatie op representatieve wijze te vertegenwoordigen. Het maken en behouden van een goede indruk, aandacht besteden aan persoonlijke verzorging, en uithoudingsvermogen om gedurende een lange periode in hoge mate actief te kunnen zijn wanneer de functie dat vraagt valt ook onder deze competentie.

Eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde MBO3-opleiding;
  • Je hebt de BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) training afgerond (incl. certificaat/getuigschrift);
  • Je hebt kennis van wet- en regelgeving Algemene Plaatselijke Verordening (APV);
  • Je hebt kennis van wet- en regelgeving Algemene Afvalstoffenverordening (ASV);
  • Je bent in het bezig van een rijbewijs B;
  • Je bent in het bezit van toezichthouderskleding, of je leverancier is bereid deze aan te leveren;
  • Je beschikt over goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Procedure;

Tijdens de intake gesprekken kan er worden gevraagd naar de volgende trainingen en ervaringen, echter zal hier niet op worden afgewezen.

  • Je hebt een afgeronde training Regeling Toetsing Geweldsbeheersing BOA (RTGB), getoetst door politie;
  • Je hebt een afgeronde training Integrale Beroepsvaardigheid technieken (IBT);
  • Je hebt minimaal 6 maanden ervaring met het toezicht houden op een ordelijk gebruik van de buitenruimte.

0-Meting / fitheidstest

2 a 3 maanden nadat je bent gestart met de  werkzaamheden, zal men uitgenodigd worden voor een 0-meting / fitheidstest. Het doel hiervan is om inzicht te verkrijgen in hun verdere ontwikkeling en opleiding als Handhaver ( BOA). Wanneer de fitheidstest meermaals niet behaald wordt, kan dit invloed hebben op een eventuele verlenging en/of overname.

Het aanbod;

Werken voor de Gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Een stad met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Ze bieden je ruimte en kansen om de stad en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

  • Werklocatie: Oostmaaslaan, Schiedamsedijk, Molenvliet of Kleinpolderplein;
  • Aantal uren: 36 uur per week;
  • Duur opdracht: 6 maanden;
  • Verlengingsoptie: Ja, namelijk 2 x 6 maanden;
  • Geschikt voor ZZP’ers: Nee;

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag aan de slag als Handhaver? Dan zien wij graag jouw Curriculum Vitae tegemoet. Deze kun je mailen naar; merel@selectvitae.nl

Merel Majoor is contactpersoon voor deze functie en staat jou graag te woord. Je kunt haar bereiken op het nummer; 06-27124886.