Heb jij ervaring met fiscale vraagstukken voor mkb-bedrijven, DGA’s en particulieren en wil jij je verder ontwikkelen tot het aanspreekpunt voor ondernemers op fiscaal gebied? Lees dan snel wat wij jou kunnen bieden!

De opdrachtgever;

De opdrachtgever betreft een regionaal advies- en accountantskantoor. Ze verzorgen cijfers waar ondernemers op kunnen vertrouwen en zorgen dat zij aan alle fiscale verplichtingen voldoen, maar ze zijn vooral ook (mede-)architecten van de belangrijke belevenissen in een ondernemersbestaan. Dat betekent dat de organisatie geen ellenlange rapporten maken, maar duidelijke adviezen geeft en met ondernemers meedenkt over organisatievraagstukken.

Nieuwe ontwikkelingen houden zij scherp in de gaten en ze delen hun kennis graag via blogs en kennisbijeenkomsten. Omdat er veel verschillende specialisten werken kunnen ze klanten efficiënt en volledig van dienst zijn. Dat maakt hen uniek.

De branche heeft misschien een stoffig imago, maar deze organisatie is dat juist niet! Het aanpassen aan de veranderende wereld zien zij als iets vanzelfsprekends. Je werkt dan ook in een divers en enthousiast team met collega’s die allemaal bereid zijn jou te helpen in je ontwikkeling. Zo is er alle ruimte om door te groeien en voor eigen inbreng. Sterker nog, dat verwachten ze zelfs van je.

De functie;

Als Fiscalist bij deze organisatie is geen dag hetzelfde. Dit heeft te maken met het diverse klantbestand. Dit betekent dat je je dagelijks bezighoudt met verschillende rechtsgebieden bij zeer afwisselende klanten. Of je nu de fiscale positie controleert van een groot concern, een estateplanningsadvies geeft aan een vermogende particulier of een herstructurering begeleidt, het werk is altijd gevarieerd en uitdagend.

Verder:

· Coach je junior Belastingadviseurs;

· Houd je je bezig met correspondentie met de Belastingdienst (bijvoorbeeld vooroverleg, bezwaar, beroep);

· Signaleer je adviesmogelijkheden bij klanten en draag je uitgewerkte oplossingen aan.

· Heb je direct contact met de klant;

· Controleer je ingewikkelde aangiftes vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting, erfbelasting, schenkbelasting of inkomstenbelasting;

· Begeleid je complexe herstructureringen;

Samen met collega’s start je de dag met werkoverleg. Er zijn verschillende fiscale vraagstukken waar je input voor kunt gebruiken, zodat de klant wordt voorzien van het juiste advies. Na het overleg heb je een bespreking met een van de junioren om hem / haar op weg te helpen bij het opstellen van IB aangiftes. Na de gezamenlijke lunch heb je tijd gereserveerd om je in te lezen in de (fiscale) situatie van een nieuwe klant, die intenties heeft een kleine, gelieerde onderneming over te nemen. Aan het einde van de middag rijd je langs een van jouw klanten om een toelichting te geven op het gegeven advies, zodat ook deze klant met een gerust gevoel de dag kan afsluiten.

Wat wordt er van jou verwacht?

· Je hebt je master fiscaal recht of fiscale economie succesvol afgerond;

· Je staat ingeschreven bij de NOB, bent bezig met de NOB-opleiding, of staat er voor open om deze te volgen;

· Je hebt minimaal drie jaar ervaring als fiscaal adviseur;

· Jouw communicatie in het Nederlands is uitstekend en in het Engels goed;

· Je beschikt over goed cijfermatig inzicht;

· Je bent zelfstandig en klantgericht;

· Professionaliteit en collegialiteit zijn belangrijk voor je;

De aanbieding;

Tijdens de coronaperiode kan je helaas geen gebruik maken van de populaire stoelmassage. Ook zijn er even geen leuke uitjes, gratis lunchbuffet en vers fruit. Maar er wordt wel gezorgd dat je thuiswerkplek goed is ingericht. Ook ontvang je een thuiswerkvergoeding zolang thuiswerken het motto is. Verder zijn de volgende arbeidsvoorwaarden van toepassing;

Telefoon/Laptop, pensioenregeling, studiekostenregeling, salaris marktconform, onkostenvergoeding, reiskosten. Een auto is bespreekbaar. En bij een 40-urige werkweek krijg je 28 vakantiedagen.

Locatie Westland

Herken jij jezelf in dit profiel en ben jij de Fiscalist die wij zoeken? Dan zien wij graag jouw Curriculum Vitae tegemoet. Deze kun je mailen naar; info@selectvitae.nl

Soraya van der Veldt is contactpersoon voor deze functie en staat jou graag te woord. Je kunt haar bereiken op het nummer; 06-81955969.