Ben jij degene die onze cliënten met een verstandelijke beperking een veilige en solide basis biedt door hen actief te ondersteunen en te luisteren? Heb je de passie om te werken met een gevarieerde doelgroep? Ga je de uitdaging niet uit de weg als het aankomt op moeilijk verstaanbaar gedrag? Bezit je over een afgeronde zorg gerelateerde opleiding op mbo-niveau 3 of 4? Lees dan snel verder, want we kijken er naar uit om met jou in contact te komen!

De opdrachtgever;

De opdrachtgever betreft een zorginstelling die gespecialiseerd is in het ondersteunen van individuen met een verstandelijke beperking en complexe zorgbehoeften. Ze streven naar het bevorderen van zelfstandigheid en levensgeluk van hun cliënten. Verschillende vormen van begeleiding en zorg worden aangeboden, waarbij de individuele behoeften en voorkeuren van de cliënten centraal staan.
Het team waarin je komt te werken, werkt aan de ontwikkeling van een gezamenlijke visie, met de coördinator als ondersteunende factor. De manager en de gedragsdeskundige van de locatie kijken uit naar je komst en staan klaar om je te adviseren. Je kunt altijd bij hen terecht met vragen, om successen te delen of gewoon voor een gezellig gesprek.

De functie;

Onze woonlocatie in Rotterdam biedt intensieve zorg en behandeling, waarbij we de behoeften van de cliënt centraal stellen en streven naar een “normaal leven”. We richten ons op de sterke punten, talenten en vaardigheden van onze cliënten. We besteden veel aandacht aan het stimuleren van vaardigheden om problematisch gedrag te voorkomen of te verminderen. Dit gebeurt in kleine stappen, wat soms kan leiden tot uitdagend gedrag. We onderzoeken de onderliggende menselijke behoeften om het probleemgedrag te verminderen, met focus op ondersteuning, gedeelde verantwoordelijkheid, samenwerking, begeleiding en aanmoediging. Ons hoofddoel in de begeleiding is stabilisatie en persoonlijke groei, met nadruk op het behoud van eigen regie. We bieden ook ondersteuning aan enkele cliënten bij de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL), zoals wassen en aankleden.

Wat wordt er van jou verwacht?

Om in aanmerking te komen voor deze functie, dien je te beschikken over een mbo 3 of 4 diploma in een zorg gerelateerde discipline. Daarnaast verwachten we van jou de volgende eigenschappen en kwaliteiten:

-Een aantoonbare toewijding en geduld in het ondersteunen van onze cliënten op basis van hun individuele behoeften en wensen.

-Een scherp oog voor detail, met een voorkeur voor de afwisseling tussen taken zoals ADL (wassen en aankleden) en begeleiding.

-Flexibiliteit inzetbaarheid, inclusief bereidheid tot het werken in onregelmatige diensten (geen nachtdiensten).

-Een standvastige en zelfverzekerde houding.

Het aanbod;

Bij ons krijg je alle ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. We geloven sterk in het welzijn van onze medewerkers, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit de basis vormt voor kwalitatieve zorg. We begrijpen dat iedereen uniek is, en deze verschillen tussen mensen helpen ons
om bij te dragen aan het welzijn van onze cliënten, medewerkers en dus ook aan jouw welzijn. Deze filosofie weerspiegelt zich ook in onze dienstverlening. We geloven in samenwerking, naast elkaar staan, en het nemen van eigen verantwoordelijkheid in alle vrijheid.

  • Een warm welkom in een enthousiast en gedreven team dat uitkijkt naar jouw ideeën en bijdrage.
  • Een salaris dat past bij je ervaring, ingedeeld in salarisschaal FWG 35/45 volgens de cao gehandicaptenzorg.
  • Een goede pensioenregeling, vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
  • Ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.
  • Werkuren tussen de 16 en 30 uur per week

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag aan de slag als Begeleider Zorg en Wonen? Dan zien wij graag jouw Curriculum Vitae tegemoet. Deze kun je mailen naar; info@selectvitae.nl
Merel Majoor is contactpersoon voor deze functie en staat jou graag te woord. Je kunt haar bereiken op het nummer; 06-27124886 of via merel@selectvitae.nl