Cluster Bestuurs- en Concernondersteuning

Jij bent van de arbeidsdeskundige onderzoeken. Vol energie ga jij graag aan de slag met verschillende onderzoeken, voer jij graag gesprekken en stel je graag rapporten op de mogelijkheden van de medewerker in het re-integratieproces in kaart te brengen, zowel advies te geven aan (o.a.) de leidinggevende over de te nemen vervolgstappen hierin. Kortom, jij bent dé specialist op het gebied van mens, werk en inzetbaarheid.

De opdrachtgever;

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Jouw werkgebied voor deze vacature is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financi√ęn zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken.
Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.

Het team REA maakt deel uit van de afdeling Management. Tot deze afdeling behoren de teams die het management binnen de organisatie ondersteunen: HR-advies, Arbo, recruitment en Externe inhuur. De thema’s waar deze tem REA zich onder andere mee bezighoudt, zijn de optimale inzet van medewerkers, verzuim en re-integratie. De afdeling Management vormt samen met de afdeling Medewerkers en de afdeling Beleid, Bestuur, Advies en Opgaven de directie HRO.

 De functie;

Je ontvangt vanuit de Gemeente Rotterdam per opdracht een aanvraag voor arbeidsdeskundig onderzoek welke is voorzien van een recent IZP/ FML van de bedrijfsarts. Je plant op een zo kort mogelijke termijn in overleg met de leidinggevende het onderzoek in. Aan de hand van een gesprek met de leidinggevende, met de medewerker en een driegesprek (bij voorkeur op locatie) onderzoek je de situatie. Indien nodig overleg je met de bedrijfsarts. Je stelt zo mogelijk binnen 2 weken je rapport op (hierbij maak je gebruik van het format van de Gemeente Rotterdam) waarin je antwoord geeft op de vraag of het eigen werk passend is voor werknemer, het eigen werk passend te maken is, of er ander passend werk aan te wijzen is voor werknemer en of werknemer aangewezen is op passend werk bij een andere werkgever (2e spoor). Tevens adviseer je indien nodig de leidinggevende en de re-integratie adviseur/ hr-adviseur over vervolgstappen in het re-integratieproces.

Jouw rapport stuur je in concept naar leidinggevende en medewerker, je verwerkt eventuele reacties (binnen 5 wekdagen aan te geven) op het rapport en zodra je het rapport definitief hebt vastgesteld wordt dit rapport door jou niet alleen naar leidinggevende en medewerker gemaild maar ook naar de afdeling verzuimbeheer. Oftewel, je geeft inzicht in de arbeidsmogelijkheden van mensen in disbalans. Je werk hierbij is erg gevarieerd omdat je arbeidsdeskundig onderzoek verricht binnen de sterk uiteenlopende clusters van de gemeente Rotterdam (Bestuurs- en Concernondersteuning, Stadsontwikkeling, Stadsbeheer, Werk en Inkomen, Maatschappelijke Ontwikkeling en Dienstverlening). Samen met je 65 collega’s, waarvan ca. 5 arbeidsdeskundigen, lever je in deze functie een wezenlijke bijdrage aan een gezond en goed werkend Rotterdam. Voor deze rol is het belangrijk te weten dat de gemeente Rotterdam eigen risicodrager is.

Qua werkzaamheden betekent dit concreet dat je:

  • in opdracht van de leidinggevende op basis van een Functionele Mogelijkhedenlijst (FML)/ Inzetbaarheidsprofiel (IZP)¬†van de bedrijfsarts een arbeidsdeskundig onderzoek uitvoert;
  • adviseert over de geschiktheid/passendheid van de eigen functie, aanpasbaarheid van het eigen werk en over andere geschikte mogelijkheden binnen de gemeente en hiernaast eventueel over het inzetten van het 2e¬†spoor;
  • de leidinggevende¬†en de re-integratie adviseur/ hr-adviseur¬†adviseert over vervolgstappen in het re-integratieproces;
  • actief de re-integratieadviseur en de leidinggevende adviseert over de interpretatie van beschikkingen en beslissingen van het¬†UWV;
  • op basis van een gerichte vraagstelling door de leidinggevende, advies geeft in een verzuimcasus als het gaat om bv. de passendheid van aangeboden werk;

Wat wordt er van jou verwacht?;

Voor de functie zoeken we een proactieve arbeidsdeskundige, iemand die complexe cas√ľistiek niet uit de weggaat. Daarbij ben je oplossings- en resultaatgericht, analytisch, en beschik je over communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schrift) die nodig zijn bij het adviseren van (o.a.) de leidinggevenden over het re-integratieproces van de medewerker.

Eisen

  • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding in de richting van Arbeidsdeskundige;
  • Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring als arbeidsdeskundige, opgedaan in de afgelopen 5 jaar als arbeidsdeskundige binnen de WvP en/of organisaties met minimaal 5000 medewerkers
  • Je hebt inhoudelijke kennis van Arbeidsrecht (AR) en de Sociale Wetgeving met name op gebied van ZW, WIA en Wet verbetering Poortwachter.

Wensen

  • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als arbeidsdeskundige, opgedaan in de afgelopen 8 jaar als arbeidsdeskundige binnen de WvP en/of organisaties met minimaal 5000 medewerkers
  • Je hebt werkervaring opgedaan als arbeidsdeskundige binnen de overheid

 

Het aanbod;

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

‚ÄĘ Werklocatie: Grotendeels thuis, maar ook op de verschillende gemeentelijke locaties indien nodig.
‚ÄĘ Thuiswerkbeleid: In het kader van Anders werken wordt er voornamelijk vanuit huis gewerkt. Voor het vergaderen en digitaal ontmoeten wordt er gebruik gemaakt van MS Teams. Wanneer fysieke aanwezigheid benodigd is vindt dit voornamelijk plaats op een gemeentelijke locatie.
‚ÄĘ Startdatum: Per direct
‚ÄĘ Uren per week: 32- 36
‚ÄĘ Duur opdracht: 6 maanden
‚ÄĘ Verlengingsopties: 2 x 6 maanden

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag aan de slag bij de Gemeente Rotterdam? Dan zien wij graag jouw Curriculum Vitae tegemoet. Deze kun je mailen naar; info@selectvitae.nl

Dominique Strack is contactpersoon voor deze functie en staat jou graag te woord. Je kunt haar bereiken op het nummer; 06-27124886 of via Dominique@selectvitae.nl.

! Let op, de sluitingsdatum voor deze vacature is 12 juli;