Jij bent van snel schakelen, met aandacht voor de interne opdrachtgever én voor duurzame samenwerkingen met leveranciers. Samen met collega’s ga je de strijd aan met de huidige arbeidsmarkt, welke gebukt gaat onder grote spanningen. Hoe werken we snel en efficiënt?

Op welke wijze kan je het beste de vraag formuleren? Een mooie mix van meters maken én doordenken!

De opdrachtgever;

De opdrachtgever betreft de gemeente Rotterdam. Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO) is de Haarlemmerolie van de gemeentelijke organisatie. Wij zorgen ervoor dat ruim 14.000 collega’s en het college van burgemeester en wethouders elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen voor de stad. We worden vaak de backbone van de gemeentelijke organisatie ‘het concern’ genoemd, in de praktijk is dat misschien zo, maar wij hebben slechts een bescheiden rol. Het zijn onze collega’s van andere organisatieonderdelen die wij in de schijnwerpers willen zetten zodat de stad op hen kan rekenen.

De afdeling

Diverse specialistische HRO-teams komen in de afdeling Mobiliteit, Ontwikkeling & Beleid bij elkaar. Binnen deze afdeling werken de teams Mobiliteit Vraag (Recruitment en Stagebureau), Mobiliteit Aanbod (loopbaanontwikkeling), Externe Inhuur, Ontwikkeling, Management Development (MD) en Beleid, Analytics en Projecten (BAP) onderling nauw samen.

De teams van Mobiliteit (Vraag, Aanbod en Externe Inhuur) houden zich bezig met recruitment, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit binnen of buiten de organisatie. Het team Ontwikkeling neemt de regie bij vraagstukken rondom mens- en talentontwikkeling. Het Team Management Development adviseert gevraagd en ongevraagd over loopbaan, mobiliteit en ontwikkeling van leidinggevenden vanaf schaal 13/14 en ondersteunt en adviseert bij de MD-processen matchen, schouwen en ontwikkelen.  Daarnaast zorgt het team voor de ontwikkeling en uitvoering van het traineeprogramma van de gemeente en nog een aantal maatwerktraineeprogramma’s met partners als de G4 en de MRDH.
Het team Beleid, Analytics en Projecten (BAP) zorgt voor concernbreed HRO-beleid, arbeidsvoorwaardenbeleid & HRO kaders en -instrumenten, de ontwikkeling van datagedreven werken (met analyses en cijfers) en levert projectleiders voor HRO-projecten.

De afdeling MOB is onderdeel van de directie HRO-C, waarin alle teams en afdelingen van HRO, Communicatie en Integriteit zijn ondergebracht. De directie HRO-C is onderdeel van het cluster Bestuurs- en Concern Ondersteuning (BCO).

De functie;

Als adviseur ben jij straks van begin tot eind betrokken bij de inhuurvraagstukken, een rol waarbij HR en inkoop samen komen. Jij richt je op de invulling van tijdelijke inhuurvraagstukken waarbij je jouw adviesvaardigheden dagelijks inzet. Daarbij maak je gebruik van het Rotterdamse inkoopbeleid en de wet- en regelgeving omtrent inhuur. Je zorgt voor snelheid in het proces door snel te schakelen met de vacaturehouder. Daarnaast onderhoudt je nauw contact met diverse uitzend- en detacheringsbureaus. Verder bestaan je taken en verantwoordelijkheden onder andere uit:

 • In gesprek gaan met de vacaturehouders: jij achterhaalt welke inhuurvorm het beste past bij de vraag die er ligt. Vervolgens bespreek je het profiel en vraag je uit wat er nodig is voor het uitvoeren van de functie. Hierbij zet je jouw adviesvaardigheden in om tot de best passende invulling te komen.
 • Toetsen van de gespecificeerde uitvragen aan bestaande wet- en regelgeving gericht op het inhuren van externe professionals. Denk hierbij aan de Aanbestedingswet en de wet DBA.
 • Uitzetten van het profiel naar diverse uitzend- detacheringsbureaus waarbij je voornamelijk gebruik maakt van het Dynamisch Aankoop Systeem.
 • Screenen van cv’s om de juiste matches te maken tussen de functie en de kandidaat. Indien nodig sluit je aan bij verificatiegesprekken om de selectiecriteria te toetsen.

Wat wordt er van jou verwacht?

Jouw belangrijkste eigenschap? Je hebt een flinke dosis overtuigingskracht. Daardoor ben je een stevige gesprekspartner, dé businesspartner voor de vacaturehouder die overwicht heeft, kritisch is en gevraagd en ongevraagd adviezen geeft. Je weet snel en accuraat te schakelen en je hart zit op de juiste plek voor de stad. Jij hebt creatieve ideeën over hoe we in deze krappe arbeidsmarkt tijdelijk, extern personeel kunnen inhuren binnen de wettelijke kaders. De huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zie jij als een uitdaging en je bent daarom gedreven om samen met de collega’s van team Inhuur op zoek te gaan naar een oplossing voor het invullen van schaarse profielen. Ondanks het feit dat je veel te doen hebt en ook nog eens die mailbox volloopt,  switch je makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Met je stressbestendige houding weet je prioriteiten te stellen en je hoofd koel te houden. Of dit nou binnen het ICT/IT, sociaal- en/of ruimtelijk domein betreft, dat maakt voor jou niets uit.

Eisen

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in de (commerciële) arbeidsbemiddeling opgedaan in de afgelopen 3 jaar;
 • Je hebt actuele kennis van wet- en regelgeving rondom flexibele arbeid;
 • Je hebt ervaring met het prioriteren van administratieve verwerkingen en mailboxbeheer.

Wensen

 • Je hebt kennis van de systemen Negometrix en Oracle toetsen en verrijken;
 • Een aanvullende training of cursus gesprekstechnieken of adviesvaardigheden;
 • Ervaring als intercedent opgedaan in de afgelopen 2 jaar.

 Het aanbod;

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

 • Werklocatie: Verschillende locaties in Rotterdam;
 • Thuiswerkbeleid: In het kader van Anders werken wordt er voornamelijk vanuit huis gewerkt. Voor het vergaderen en digitaal ontmoeten wordt er gebruik gemaakt van MS Teams. Wanneer fysieke aanwezigheid benodigd is vindt dit voornamelijk plaatst op de volgende locatie: Wilhelminakade of Timmerhuis;
 • Startdatum: Per direct;
 • Aantal uren: 36 uur per week;
 • Duur opdracht: Tot en met 31-12-2022;
 • Verlengingsoptie: Ja, namelijk 3 x 6 maanden;
 • Afwijkende werktijden: Niet van toepassing;
 • ZZP: Nee, geen mogelijkheid;
 • Data sollicitatiegesprekken: De gesprekken zullen plaatsvinden in week 36 op locatie of via MS Teams.

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag aan de slag als Adviseur Externe Inhuur? Dan zien wij graag jouw Curriculum Vitae tegemoet. Deze kun je mailen naar; info@selectvitae.nl

Merel Majoor is contactpersoon voor deze functie en staat jou graag te woord. Je kunt haar bereiken op het nummer; 06-27124886.

! Let op, de sluitingsdatum voor deze vacature is 6 september;